tzrijekapressHR
Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine - Novosti

Inovativna interpretacija industrijske baštine
16.-29. rujna 2018.


Centar za industrijsku baštinu, Sveučilište u Rijeci u suradnji s Culture Hub Croatia, platformom za edukaciju, kreativnost i poticanje razvoja kroz kulturu i European Heritage Volunteers u drugoj polovici rujna 2018. godine ugostit će međunarodne volontere koji će sudjelovati u Ljetnoj školi volontera, a u sklopu projekta „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“. Više informacija na sljedećem linku>

 

 


Konferencija za medije 1.3.2018.

U četvrtak, 1. ožujka u 10 sati, u Muzeju moderne i suvremene umjestnosti, održana je konferencija za medije povodom potpisivanja ugovora i početku radova na uređenju Palače Šećerane u kompleksu Benčić. Više informacija na linku>Konferencija za medije 8.2.2018.


U četvrtak, 8. veljače u 10 sati, u Salonu Grada Rijeke održana je konferencija za medije u povodu odabira izvođača radova na obnovi i uređenju Upravne zgrade bivše Šećerane u tzv. kompleksu Benčić. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar i ravnateljica Direkcije za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara Grada Rijeke Nikolina Radić Štivić.

Grad Rijeka je na javnom natječaju odabrao izvođača radova za obnovu i uređenje Upravne zgrade te su stvoreni uvjeti za početak radova. U zgradu će po dovršetku radova useliti Muzej grada Rijeke.
Za obnovu broda Galeb i jedne od najljepših baroknih plača na ovim prostorima građene za Upravnu zgradu nekadašnje riječke šećerane Gradu Rijeci je na natječaju bespovratno odobreno gotovo 69 milijuna kuna iz fondova Europske unije.
Riječ je o programu „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine" za kojeg su sredstva dobivena iz Europskog fonda za regionalni razvoj - Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija", putem Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnje jedinice za financiranje i ugovaranje (SAFU). Više informacija sa današnje konferencije možete preuzeti ovdje. 

 Galeb u New York Timesu


Jedna od najpoznatijih novina na svijetu, New York Times, objavila je članak posvećen Rijeci i brodu Galeb. U članku se navode informacije o Rijeci, Galebu, ali i projektima koji se planiraju kao npr. Europskoj prijestolnici kulture 2020.
Cijeli članak može se pročitati na slijedećoj poveznici>