Novosti i priopćenja za medije
 • sij
 • vel
 • ožu
 • tra
 • svi
 • lip
 • srp
 • kol
 • ruj
 • lis
 • stu
 • pro

Kreće Vlakić Djeda Mraza i Adventski autobus


Božićno – novogodišnji ugođaj na Korzu i ove godine upotpunit će vlakić Djeda Mraza koji će besplatno voziti užim centrom grada od 5. prosinca 2018. godine do 13. siječnja 2019. godine. Vlakić će voziti svaki dan od 16 do 19 sati, dok su jutarnji termini od 10 do 13 sati rezervirani za škole i vrtiće. Rezervaciju je moguće napraviti u Turističkom informativnom centru na Korzu.
U periodu od 17. do 23.12.2018. vlakić će u poslijepodnevnom terminu voziti sat duže – od 16 do 20 sati. U dane 24.,25. i 31.12.2018. te 1.1.2019. vlakić neće voziti.
Vlakić Djeda Mraza je i ove godine poklon Turističke zajednice grada Rijeke, Grada Rijeke i Radio Korza dok tehničku podršku i organizaciju potpisuje Agencija za marketing VJ Primorski j.d.o.o.
KD Autotrolej ove godine po prvi put se uključilo u bogat adventski program gradova Rijeka i Opatija, i to uključivanjem u promet posebnog autobusa koji će prometovati od centra Rijeke do centra Opatije te od centra Rijeke do Trsatskog kaštela.
Riječ je o Adventskom autobusu, inače katnom autobusu, koji je za ovu priliku odjenuo potpuno novo, prigodno adventsko ruho. Naravno, tu je i prigodna glazba, a sve one koje se odluče za vožnju ovim autobusom očekuje i slatko iznenađenje.
Adventski autobus u promet kreće 6. prosinca te će biti u funkciji do 7. siječnja 2019. godine, a prometovati će sve dane u tjednu po posebnom voznom redu koji je prilagođen potrebama korisnika.
Linija će biti označena posebnom oznakom, i koristiti sva stajališta od Trsata, do Jelačićevog trga i Slatine u Opatiji u polasku i povratku, a korisnici autobus mogu koristiti sukladno važećem cjeniku, znači Opatija je zona 3, a Rijeka zona 1. Cjeloviti vozni red objavljen je na web stranici KD Autotrolej.

Nikad bogatiji Rijeka Advent s novim lokacijama i još većom ponudom za svakoga. Pored tradicionalnih lokacija Adventa na Korzu i Trgu 128. brigade HV, klizališta Morska Pahuljica, Adventa u Zajcu, Adventa na Kobleru, Vlakića Djeda Mraza, programa Sv. Nikole i gastro fešti. Najpopularnija točka Rijeka Adventa odnosno Advent na Gradini proširila se i u susjedni park sa svojim kućicama i posebnim klizalište te sada imamo ne samo klizalište na moru već i klizalište s najljepšim pogledom na more. No tu su i potpuno nove lokacije Advent u Tunelima, Advent u Kružnoj ali i ono najslađe Ri gastro Advent. Bogat zabavni program bit će obogaćen velikim izborom tradicionalne božićno-novogodišnje ponude prigodnih jela koja se pripremaju na području Kvarnera i Gorskog kotara, riblja, sirna i mesna jela, sarmice u pecivu s palentom, burger s divljači, prigodne marende, slatka ponuda za sve uzraste, „Riječki škartoc“ te razna prigodna jela. Sve to i još više pronađite na Ri gastro Adventu na Trgu Riječke rezolucije.
Sve informacije o Rijeka Adventu i detaljan raspored događaja dostupan je na web stranici www.RijekaAdvent.com. Pratite nas i na Facebook profilu @Advent.Rijeka