• sij
  • lis
  • stu
  • pro

Izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ kao humanitarni epilog karnevalskog ludila

Sva prikupljena sredstva od prodaje fotografije ove godine namijenjena su Udruzi Riječko srce za opremanje senzorne sobe.

Izložbu na Korzu otvorili su Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, Antonija Kardum, predstavnica Turističke zajednice grada Rijeke, Mila Čuljak, predsjednica Udruge Rijeka 21, Dalibor Horvat i Barbara Maras iz Humanitarne Udruge Riječko Srce, kojoj je namijenjen sav prihod od prodaje fotografija s ove izložbe te Meštar Toni.

Fotografije ćete imati priliku pogledati i odabrati na velikim panoima na riječkom Korzu od danas do 18. ožujka, a još veći izbor fotografija dostupan je na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti. Fotografije se naručuju direktnom uplatom na račun Udruge Riječko srce te moći će se kupiti uokvirene u manjem formatu 15x21 cm po cijeni od 50 kuna i većem formatu 30x45 cm po cijeni od 150 kuna. Uplatnice možete naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Račun udruge Riječko srce
IBAN: HR6924020061500067799

Prošlogodišnja akcija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupila je 7.500,00 kuna za kupovinu novog stroja za brailleovo pismo za Odjel za djecu s oštećenjem vida u OŠ Pećine.

Riječki karneval i ove je godine tradicionalno je pokazao svoj humanitarni karakter u ukupno 7 humanitarnih akcija u koju je uključena i ova posljednja izložba Foto studija Kurti. Održano je dobrovoljno darivanje krvi kojem je pristupio velik broj darivatelja. Karnevalska udruga Čiket organizirala je dvije humanitarne zabave pod zajedničkim nazivom „Čep po čep – za kabinet“. Ulaz na zabave naplaćivao su u plastičnim čepovima koji su donirani Društvu multiple skleroze PGŽ, a novac od otkupljenih čepova namijenjen je provođenju kvalitetnih aktivnosti čiji su korisnici osobe oboljele od multiple skleroze te članovi njihovih obitelji i volonteri. Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. ponovno su zakuhali dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala – Humanitarnu maškaranu jotu i Humanitarnu karnevalska maneštra. Među humanitarne akcije svakako spada i najpoznatija karnevalska akcija, veliki Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači, na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati. Ove godine prikupljena sredstva namijenjena su Klinici za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka za nabavku potrebne medicinske opreme.