Novosti i priopćenja za medije

Obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča u Rijeci


Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Kvarnera i ove će godine svoj dan obilježiti besplatnim razgledima, kako bi javnosti predstavili sebe i svoj rad te ih bolje upoznali sa znamenitostima njihova grada. Tom prilikom, u nedjelju 19. veljače, organizirani su posjeti Islamskom centru, pravoslavnoj crkvi sv. Nikole i katedrali sv. Vida.

Nakon uspješnih prošlogodišnjih akcija, kada su Riječanima ponudili besplatna vođenja gradom i naišli na pozitivne reakcije, Udruga nastavlja i ove godine u tom duhu, a s ciljem da to postane tradicionalni događaj. Prošle godine Dan vodiča obilježen je u suradnji s kolegama iz UTV Liburnije te je za tu prigodu osmišljen program koji je obuhvaćao besplatna vođenja Rijeke i Opatije, a u koji je bio uključen i tuRistički autobus.
Ovogodišnja vođenja na navedenim lokalitetima potaknuta su izborom grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te željom da se javnost upozna s multikulturalnošću i vjerskom raznolikošću, koja je jedno od važnih obilježja našeg grada. Tom prigodom riječki turistički vodiči i predstavnici vjerskih zajednica građanima će ispričati priče o povijesti i sadašnjosti triju vjerskih zajednica te ih upoznati s njihovim običajima, bogoslužjima, svetkovinama i drugim bitnim aspektima vjere i načina života.

Svi zainteresirani građani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju, 19. veljače:
- u 9.30 sati ispred Islamskog centra Rijeka (Ul. Ante Mandića 50)
- u 11.30 sati ispred pravoslavne crkve sv. Nikole (Ul. Ignacija Henckea)
- u 12.15 sati ispred katedrale sv. Vida (Ul. Grivica 11)

Kontakt:
Tamara Kapetanović,
predsjednica UTV Kvarnera
091 453 8358

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.