Obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča u Rijeci

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča, Udruga turističkih vodiča Kvarnera i ove će godine svoj dan obilježiti besplatnim razgledima, kako bi javnosti predstavili sebe i svoj rad te ih bolje upoznali sa znamenitostima njihova grada. Tom prilikom, u nedjelju 19. veljače, organizirani su posjeti Islamskom centru, pravoslavnoj crkvi sv. Nikole i katedrali sv. Vida.

Nakon uspješnih prošlogodišnjih akcija, kada su Riječanima ponudili besplatna vođenja gradom i naišli na pozitivne reakcije, Udruga nastavlja i ove godine u tom duhu, a s ciljem da to postane tradicionalni događaj. Prošle godine Dan vodiča obilježen je u suradnji s kolegama iz UTV Liburnije te je za tu prigodu osmišljen program koji je obuhvaćao besplatna vođenja Rijeke i Opatije, a u koji je bio uključen i tuRistički autobus.
Ovogodišnja vođenja na navedenim lokalitetima potaknuta su izborom grada Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. te željom da se javnost upozna s multikulturalnošću i vjerskom raznolikošću, koja je jedno od važnih obilježja našeg grada. Tom prigodom riječki turistički vodiči i predstavnici vjerskih zajednica građanima će ispričati priče o povijesti i sadašnjosti triju vjerskih zajednica te ih upoznati s njihovim običajima, bogoslužjima, svetkovinama i drugim bitnim aspektima vjere i načina života.

Svi zainteresirani građani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju, 19. veljače:
- u 9.30 sati ispred Islamskog centra Rijeka (Ul. Ante Mandića 50)
- u 11.30 sati ispred pravoslavne crkve sv. Nikole (Ul. Ignacija Henckea)
- u 12.15 sati ispred katedrale sv. Vida (Ul. Grivica 11)

Kontakt:
Tamara Kapetanović,