Obilježavanje Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske besplatnim turističkim vodstvima

U sklopu projekta „Upoznaj svoju zemlju“ i povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, u nedjelju 14. siječnja s početkom u 12 sati organizira besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a. Vođenja su besplatna, a održat će se u oko 40 gradova.

Želja ZDTVH-a je obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske te ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske, kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine, koja je jedino što nas izuzima od globalizacije. Ovom akcijom želi se istaknuti i važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj.

Na području Kvarnera događanje organiziraju Udruga turističkih vodiča Kvarner i Udruga turistički vodiča Liburnia. Svi zainteresirani građani pozivaju se da se pridruže događanju, u nedjelju, 14. siječnja u 12 sati na sljedećim lokacijama:
- na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci
- ispred crkve Gospe Trsatske na Trsatu