Novosti i priopćenja za medije

Srebrna medalja za promotivni film „Rijeka - I miss you“


Iako se trenutno sve naše aktivnosti koncentriraju oko borbe protiv pandemije Covid-19, u mnoštvu vijesti oko toga zaprimili smo jednu izuzetno lijepu i veselu vijest. Tako smo na jednom od najdugovječnijih i najprestižnijih filmskih festivala u Sjedinjenim Američkim Državama, NEW YORK FILM FESTIVALS – FILM & TV AWARDS osvojili srebrnu medalju odnosno drugo mjesto za promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke pod nazivom RIJEKA - I MISS YOU.

Nagradu na New York Festivals TV & Film Awards, na kojem sudjeluju kreativne prijave iz preko 50 zemalja svijeta osvojili smo u kategoriji CORPORATE IMAGE - Public Relations & Social Engagement. Sve prijave, koje su prošle selekciju, ocjenjuju međunarodni članovi žirija - nagrađivani profesionalci koji su prepoznati kao vodeći stručnjaci u svojim oblastima i međunarodnoj komunikaciji. Preliminarni krug ocjenjivanja odabire pobjednike koji ulaze u finale. Daljnji krugovi ocjenjivanja određuju osvajače brončanih, srebrnih i zlatnih medalja prema kategorijama prijava. Dobitnici zlatnih nagrada se tada natječu za nagradu Grand Prix. Svečana ceremonija dodjele nagrada koja se trebala održati tijekom najvećeg svjetskog sajma digitalne tehnike vezane uz filmsku industriju NAB SHOW u Las Vegasu otkazana je uslijed pandemije virusa Covid-19.

Promotivni film snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade, te je redatelju Herveu Tirmarcheu ovo već četvrti film u Hrvatskoj i svaki od njih je višestruko nagrađivan diljem svijeta.

Promotivni film snimao se na brojnim atraktivnim lokacijama u Rijeci, kojim se Rijeka predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Filmom se kroz niz atraktivnih kadrova željelo „provesti gledatelja“ kroz grad i posebnosti koje ga krase, od prekrasnog Trsatskog kaštela koji ponosno stoji nad gradom, riječkih muzeja s jedinstvenim eksponatima, vrhunskim delicijama prekrasnih riječkih restorana sve do jedne od najljepših ribarnica u Europi.

Kada se film snimao i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije uzrokovane pandemijom zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije.

Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već druga nagrada. Rijeka - I miss you osvojio je ove godine nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji City International / Međunarodni gradovi.

Promotivni film Rijeka – I miss you možete pogledati i proslijediti OVDJE