Novosti i priopćenja za medije

Sunčana subota uz Rijeka Outdoor šetnju od Trsata do lukobrana


Prvu rujansku Rijeka Outdoor šetnju omela je kiša, ali ove subote 30. rujna smiješi nam se sunce – na meniju je ruta od Trsata preko Školjića do Lukobrana.

Okupljanje je u 9 sati ispred Svetišta Majke Božje Trsatske, a za proći stazom dugačkom 3,5 km predviđa se da će biti potrebno oko 1 sat i 45 minuta. Preporuča se šetačima da ponesu prikladnu obuću (tenisice) i vodu.
Projekt Rijeka Outdoor organizira Turistička zajednica grada Rijeke i Hrvatsko planinarsko društvo Učka Rijeka, a šetnju će voditi članovi PD HPD Učka Rijeka – predsjednik Matija Perić, Milan Katalinić i Ajša Ahel te Ilija Blatančić.

Rijeka i Riječki prsten broje preko četrdeset uređenih šetnica i raznovrsnih planinarskih staza. Pametno osmišljena mreža šetnica grada Rijeke, kojom je moguće obići najveće gradske znamenitosti, nastavlja se na neke od poznatijih planinarskih staza Riječkoga prstena. Gradska se šetnja na takav način lako pretvara u šetnju stazom uz more, izletničko pješačenje šumskim putevima ili pak ozbiljno osvajanje planinskih vrhova s kojih se vidi cijeli Kvarner. Brojnost smjerova i odredišta oko Rijeke i Riječkog prstena, kao i kvalitetnih sadržaja uz staze, jednako će zadovoljiti pješake, rekreativce i iskusne planinare.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.