Čarolija Rijeka Adventa

Danas je na konferenciji za medije najavljeno ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa i niz programa koji će Riječanima i gostima uljepšati božićno-novogodišnje blagdane. Rijeka Advent najavili su Doris Šajn, voditeljica kabineta gradonačelnika Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Alen Čemeljić, glavni urednik Radio Rijeke – HRT Rijeka i Sonja Zgodić iz tvrtke Promocija d.o.o.

Otvaranjem sezone klizanja na jedinstvenom riječkom klizalištu uz samo more, ali i onog „mlađeg“ u sklopu Božićne bajke u Toweru, započelo je još jedno od najljepših razdoblja godine – ono koje nam donosi božićno-novogodišnje blagdane, a s njima i Rijeka Advent. Uz klizališta, za najmlađe će sigurno najzanimljiviji biti Vlakić Djeda Mraza koji će širiti veselje i prevoziti ih duž središta grada, uz nizove adventskih štandova koji će nuditi sve potrebno za pravu blagdansku atmosferu. Nedavno ušminkani Trg Ivana Koblera postat će još ljepši, jer od ove godine dobiva samo svoj božićni sajam „Advent na Kobleru“, posvećen rukotvorinama i prigodnim proizvodima riječkih kreativaca. Blagdani su uvijek ugodniji uz poneki dobar zalogaj, a za to će biti mnoštvo prigoda, uz Gastro kutak na Trgu 128. brigade HV, veliku Gastro feštu, podjelu pečenih ribica na Korzu i posljednje ovogodišnje izdanje Ri gastra, prigodno posvećeno bakalaru i čokoladi.

Pozornica na Korzu svakodnevno će ugošćavati niz velikih i malih izvođača, zborova, dječjih vrtića, plesnih skupina… HNK Ivana pl. Zajca, Gradsko kazalište lutaka i Ri Teatar izaći će iz svojih matičnih kuća na Korzo, pjevat će se, plesati i izvoditi predstave, a popularni Zajc za kraj mjeseca čuva jedan od najljepših baleta – „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog te svoje poznate Novogodišnje koncerte. Veliki broj Riječana i gostiju Novu godinu vole dočekati baš na Korzu, a u 2016. će nas uvesti jake domaće snage – Moskva, Grad, Neno Belan & Fiumensi te Hladno pivo. Sva događanja nagurana u ovaj prosinac i dio sljedećeg mjeseca nemoguće je ukratko nabrojati; najbolje je toplo se obući, spustiti se na Korzo i postati dio čarolije Rijeka Adventa.

Riječki trg navlači blagdansko ruho za „Advent na Kobleru“

Rijeka Advent ove godine donosi i jedan novi i sasvim poseban program – Trg Ivana Koblera od 1. prosinca 2015. do 3. siječnja 2016. godine uz „Advent na Kobleru“ postaje nova atraktivna stanica za sve posjetitelje blagdanskih programa u našem gradu. Svečano božićno-novogodišnje izdanje ovog popularnog riječkog trga ugostit će razne kreativce koji će na štandovima nuditi svoje rukotvorine i prigodne proizvode za sve koji su u potrazi za poklonima. Uz izbor šarenih sitnica, Kobler će imati i ugostiteljsku ponudu, bogati prigodni popratni program, a stara će fontana dobiti svečano blagdansko ruho uz svoj vlastiti adventski vijenac, na kojem će se prva adventska svijeća upaliti u nedjelju, 29. studenog u 17 sati. Svijeću će upaliti nadbiskup riječki i metropolit msgr.dr.sc. Ivan Devčić u pratnji djece iz dječjeg vrtića Rastočine koja su oslikala ukrase za adventski vijenac te zborova „Schola Cantorum“ i "Rijeka - Sempre Allegro".

Cjelokupni program Rijeka Adventa možete preuzeti OVDJE.