Novosti i priopćenja za medije

Po staza naših starih 2017.


U cilju obogaćivanja turističke ponude grada Rijeke primjerenim sadržajima tijekom ljetnih mjeseci, u subotu 8. srpnja 2017. godine ugostit ćemo grupu naših iseljenika čiji su preci prije 5 stoljeća napustili svoju domovinu.

Naime, grupa će u sklopu manifestacije koju organiziraju po 3. put pod nazivom „Po staza naših starih“ krenuti iz Šoprona i na svom putu u periodu od 7. do 16. srpnja posjetiti gradove i općine na području Primorsko-goranske županije, kontinentalnog dijela Hrvatske i područja Mađarske u kojima vjekovima obitavaju Hrvati. Prilikom dolaska u svaki grad upriličit će prigodni kulturno-zabavni program i predstaviti se. Grupu vodi gosp. Franjo Pajrić, ujedno i organizator ovog projekta.

Turistička zajednica grada Rijeke, kao njihov domaćin u Rijeci, uz Grad Rijeku, pomaže im u organizaciji prigodnog programa koji će se pod motom „Najvjerniji grad Šopron pozdravlja grad Rijeku“, održati u subotu, 8. srpnja 2017. godine na Korzu (ispred zgrade bivše Pošte) s početkom u 11 sati.

U sklopu prigodnog programa postavit će malu izložbu na Korzu (na 4 samostojećih panoa), a povodom obilježavanja 350 godina kravate, izvesti kraći folklorni nastup te alegoriju na Argonaute i ponovno rađenje Europe. Po završetku programa, nakon kraćeg razgleda Rijeke, grupa će nastaviti svoj put prema utvrđenom hodogramu te krenuti dalje prema Grobniku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.