Novosti i priopćenja za medije

Petak na Korzu uz mađarsku limenu glazbu


Ovoga petka, 29. rujna, prisutne na Korzu će od 11 do 12 sati zabavljati limena glazba iz mjesta Gödöllő (Gedele) u Mađarskoj. Gosti iz Mađarske izvest će dio iz svog koncertnog programa uz marševe Fucika, Straussa i Schramma, klasična djela Verdija i Lehára, skladbe poznatog mađarskog skladatelja za limene glazbe Jacoba de Haana te svjetski poznate hitove pop glazbe - Michaela Jacksona, Whitney Huston, Carlosa Santane, Erica Claptona, grupe ABBA, Beatlesa, Beach Boysa, Jon bon Jovija...

Limena glazba osnovana je 1991. godine u gradu Gödöllő , u gradu austro-ugarske carice Sissi, pod vodstvom gosp. Attila Ella, dirigenta, koji još i danas vodi glazbu. Članovi limene glazbe su uglavnom glazbenici koji žive u gradu Gödöllő, koji su studirali glazbu na najprestižnijim glazbenim akademijama. Trenutno glazba ima 50 stalnih članova i nekoliko gostujućih glazbenika koji dolaze samo na pojedine nastupe. Od 1991. godine Limena glazbe igra veliku ulogu u kulturnom životu grada Gödöllő – gradu carice Sissi, kao i u cijeloj Mađarskoj.
Limena glazba Gödöllő boravi u Hrvatskoj u organizaciji TA Grand tour, jedne od najvećih agencija u Austriji, koja ovime obilježava svoju 40. obljetnicu.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.