Novosti i priopćenja za medije

PPS destinacija Opatija i Rijeka na sajmu F.re.e u Munchenu


U Munchenu je otvoren međunarodni turistički sajam F.re.e na kojem se u sklopu štanda Kvarnera predstavlja i PPS destinacija Opatija i Rijeka. Kako Bavarci tradicionalno najviše vole dolaziti na Kvarner i u Istru zbog blizine, nastup na sajmu odlična je prilika za promociju Opatije i Rijeke na ovom značajnom tržištu, a sve s ciljem povećanja dolazaka i noćenja njemačkih gostiju. U sklopu PPS destinacije Opatije i Rijeke biti će predstavljene i ponude Opatijske rivijere te Riječkog prstena.

Na press konferenciji TZ Kvarnera organiziranoj na temu „Kroatiens Trendregion – Kvarner für 4 Jahreszeiten“, odnosno na temu Kvarnera kao cjelogodišnje destinacije, njemačkim je novinarima posebno predstavljena ponuda PPS destinacije Opatija i Rijeka s naglaskom na pet najznačajnih turističkih proizvoda, a to su kultura, wellness i zdravlje, gastronomija, outdoor i poslovni turizam. 

Sajam F.re.e u Munchenu otvoren je za široku publiku, održava se od 18. do 22. veljače, a organizatori očekuju više od 110 tisuća posjetitelja. Sajam se održava u kontinuitetu od 1970. godine (ranije pod imenom CBR) te je postao važnim izvorom informacija za Bavarce koji upravo u ovo doba godine odabiru destinaciju za godišnji odmor. Ponudu na ovogodišnjem F.re.e. predstavlja više od 1.500 izlagača iz 50 zemalja. 

Njemačko tržište za Kvarner je bez premca tržište broj 1 po udjelu u noćenjima, koji je u 2014. godini iznosio 30,47 %, odnosno gotovo pola milijuna dolazaka i 3,4 milijuna noćenja njemačkih gostiju. Prema anketama trendova u putovanjima Nijemaca, očekuje se da će potražnja s njemačkog tržišta rasti.