Novosti i priopćenja za medije

Odaslana razglednica iz Rijeke putem Tour of Croatia


Ukupno dvadeset ekipa i 156 biciklista krenulo je u utorak 18. travnja iz Osijeka na prvu od ukupno šest etapa ovogodišnjeg izdanja međunarodne biciklističke utrke Tour of Croatia. Danas je u sklopu pete i pretposljednje etape ova velika utrka prošla i kroz Rijeku, gdje je bicikliste duž rute te najviše na Korzu došao pozdraviti poveći broj Riječana. Govori se kako je utrka Tour of Croatia najljepša razglednica koju Hrvatska šalje u svijet, ove godine u čak 180 zemalja svijeta, a ova razglednica će uključivati i sunčano subotnje riječko Korzo.

Tour of Croatia jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj te događanje kojem je sportska arena zapravo cijela Hrvatska – utrka se održava na više od 1.000 kilometara, s 12 gradova domaćina i brojnim prolaznim gradovima. Uz natjecateljsku komponentu, utrka predstavlja i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju prirodnih ljepota, kulturne baštine, gospodarskog potencijala te gradova i regija kroz koje prolazi. Manifestacija je to koja želi postati važan dio ukupne turističke ponude te jedan od glavnih akceleratora za razvoj cikloturističke ponude i dolazak cikloturista te dodatnog unaprjeđenja imidža Hrvatske u svijetu.
Tour of Croatia završava sutra s ciljem u Zagrebu na Trgu sv. Marka, gdje će se održati i svečano proglašenje pobjednika.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.