Novosti i priopćenja za medije

Humanitarna izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ za Riječko srce


Kao šlag na torti svih karnevalskih zabava, kroz cijeli ožujak trajati će još jedna u nizu humanitarnih akcija Riječkog karnevala, izložba fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“. Izložbu koja nas podsjeća na vesele maškarane dane i u isto vrijeme prikuplja sredstva za humanitarne svrhe, organizira Foto studio Kurti uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena udruzi „Riječko srce“ koja će sredstva usmjeriti na Dječju bolnicu Kantrida - Kliniku za pedijatriju KBC Rijeka, odjel za hematologiju i onkologiju, za izgradnju čekaonice i igraonice. Akcija će trajati od 1. do 31. ožujka 2017. godine.

Fotografije će se moći pregledati i odabrati na velikim izložbenim panoima na Korzu od 1. do 9. ožujka, a još veći izbor fotografija moći će se naći na internetskoj stranici www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti od 1. do 31. ožujka, te će se moći kupiti uokvirene – veće dimenzija 30x45cm po cijeni od 150,00 kn, a manje dimenzija 15x21cm za 50,00 kn. Fotografije se naručuju  uplatom direktno na račun Udruga „Riječko srce“, na račun HR9124020061500047615 ili SWIFT ESBCHR22.
Informacije o načinu plaćanja i preuzimanja fotografija bit će objavljene na internetskoj stranici Foto studija Kurti, a uplatnice se mogu naći u svim njihovim poslovnicama te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Prošlogodišnjom izložbom fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupilo se 8.000,00 kn za Socijalnu samoposlugu „Kruh sv. Elizabete“.

Riječki karneval 2017., osim ove posljednje humanitarne izložbe fotografija, uz mnoštvo zabave i veselih maškaranih programa, donio je i ukupno 7 humanitarnih akcija, svake godine pokazujući veliko srce svih karnevalista. Na samom je početku održano tradicionalno (maškarano) dobrovoljno davanje krvi u Domu crvenog križa, na Korzu su se u sklopu humanitarne akcije Grobničkih Dondolaša i Udruge Palentar prikupljala sredstva za malu Adrianu Bakić, a na Oktanskom balu plesalo se za Prihvatilište Ruže sv. Franje. Na karaoke i pidžama partyju grupe Čiket pod zajedničkim nazivom „Lizaljka po lizaljka - ležaljka“ prodavale su se lizaljke s ciljem nabavljanja fotelja - ležajeva na razvlačenje koje će se donirati Klinici za dječju kirurgiju KBC Rijeka, kako bi se roditeljima omogućio 24-satni boravak uz njihovu djecu u bolnici. Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. kuhali su jotu i maneštru, jedni u korist Caritasovog doma sv. Ana, sigurne kuće za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja, a drugi za nabavku  didaktičke opreme za slabovidne osobe u OŠ Pećine. I posljednja, najpoznatija karnevalska akcija – veliki Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači  na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati te prikupljali sredstva za Udrugu osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.