Novosti i priopćenja za medije
 • sij
 • vel
 • ožu
 • tra
 • svi
 • lip
 • srp
 • kol
 • ruj
 • lis
 • stu
 • pro

Najavljeno Ljeto na Gradini 2018.


Na Trsatskoj gradini danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen atraktivan program 13. Ljeta na Gradini koji započinje 7. srpnja i traje sve do 2. rujna.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić - organizator Ljeta na Gradini, Vojko Obersnel - gradonačelnik Grada Rijeke i Petar Škarpa - direktor TZ grada Rijeke.

Ljeto na Gradini je tradicionalna manifestacija koja svake godine tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine ugošćuje kulturne, umjetničke i zabavne sadržaje. Ljeto na Gradini je do sada održano 12 puta, a realizirano je ukupno 360 programa koje je posjetilo više od 130.000 posjetitelja.

Ove godine, u sklopu manifestacije održat će se ukupno 18 programa na kojima će se publici predstaviti čak 253 sudionika iz čak 7 različitih zemalja. Povrh 6 konceptualnih manifestacija koje čine platformu programskog sadržaja Ljeta na Gradini, održat će se 7 koncertnih nastupa, 3 dramske predstave i 2 umjetničko - obrazovna programa.

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 7. srpnja uz plamenove 4000 svijeća, a program će trajati do 02. rujna 2018. godine i bit će zaključen manifestacijom „Baltazar na Gradini“.
Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti u pretprodaji od 29.05. u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i putem sustava mojekarte.hr.

Vedran Babić:
“Ove godine će nam se u sklopu Ljeta na Gradini predstaviti čak 253 izvođača što garantira raznovrsnost projekta i vjerujem da će posjetitelji zaista uživati u jedinstvenim projektima koje smo pripremili za njih. Ovo je peta godina organizacije Ljeta na Gradini i svaka godina je bila uspješnija od prethodne, a zanimljivo je, uzimajući u obzir sve bogatiji program i sve više publike, da je sve kulminiralo organizacijom jedne zimske manifestacije - prvog izdanja Adventa na Gradini koji je na Gradinu privukao količinu posjetitelja koja se ne pamti na ovim prostorima. Zajednička nota organizacije manifestacija u sklopu Ljeta na Gradini kao i Adventa na Gradini je što u prvi plan stavljaju prekrasan prostor Trsatske gradine. Želio bih zahvaliti Gradu Rijeci i TZ grada Rijeke te brojnim partnerima manifestacije koji su nam garancija da će se naša priča i dalje razvijati na zadovoljstvo naših sugrađana te turista koji sve više pohode Trsatsku gradinu.”

Vojko Obersnel:
Ljeto na Gradini je zasigurno izraslo u prepoznatljivu manifestaciju koju vole brojni Riječani, ali i posjetitelji koji stižu u Rijeku. Razlog tome je prekrasni prostor Trsatske gradine s lijepim pogledom na naš grad, ali i program koji je svake godine izuzetno zanimljiv. Organizatori nas svake godine iznenade s atraktivnim programom, a svakako ovaj prostor ima potencijala za daljnji razvoj. Čestitam Vedranu i njegovom timu koji radi na osmišljavanju i realizaciji programa. Ovogodišnji program je vrlo zanimljiv, kao što su bili i dosadašnji te sam siguran da će biti puno posjetitelja.

Petar Škarpa:
Izuzetno mi je drago da smo dočekali 13. Izdanje Ljeta na Gradini, da je iz godine u godinu program sve kvalitetniji te da sve više turista i naših sugrađana prati brojne programe Ljeta na Gradini. Čestitam organizatorima, odnosnom cijelom timu ljudi koji radi ne samo na Ljetu, nego i na Adventu koji je ove godine zasjao i dao Gradini zimski ugođaj. Vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu suradnju te obogatiti i ljetni i zimski program te da će svi oni koji dolaze u Rijeku moći na području Trsatske gradine pronaći nešto za sebe i uživati u bogatom programu, prekrasnom pogledu i atmosferi.

Cjelokupni program Ljeta na Gradini preuzmite na sljedećem linku> a video s konferencije za medije pogledajte ovdje.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.