Novosti i priopćenja za medije

Najavljeno Ljeto na Gradini 2018.


Na Trsatskoj gradini danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen atraktivan program 13. Ljeta na Gradini koji započinje 7. srpnja i traje sve do 2. rujna.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić - organizator Ljeta na Gradini, Vojko Obersnel - gradonačelnik Grada Rijeke i Petar Škarpa - direktor TZ grada Rijeke.

Ljeto na Gradini je tradicionalna manifestacija koja svake godine tijekom ljetnih mjeseci na jedinstvenom prostoru Trsatske gradine ugošćuje kulturne, umjetničke i zabavne sadržaje. Ljeto na Gradini je do sada održano 12 puta, a realizirano je ukupno 360 programa koje je posjetilo više od 130.000 posjetitelja.

Ove godine, u sklopu manifestacije održat će se ukupno 18 programa na kojima će se publici predstaviti čak 253 sudionika iz čak 7 različitih zemalja. Povrh 6 konceptualnih manifestacija koje čine platformu programskog sadržaja Ljeta na Gradini, održat će se 7 koncertnih nastupa, 3 dramske predstave i 2 umjetničko - obrazovna programa.

Otvaranje Ljeta na Gradini održat će se 7. srpnja uz plamenove 4000 svijeća, a program će trajati do 02. rujna 2018. godine i bit će zaključen manifestacijom „Baltazar na Gradini“.
Ulaznice za programe na kojima se naplaćuje ulaz moguće je kupiti u pretprodaji od 29.05. u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i putem sustava mojekarte.hr.

Vedran Babić:
“Ove godine će nam se u sklopu Ljeta na Gradini predstaviti čak 253 izvođača što garantira raznovrsnost projekta i vjerujem da će posjetitelji zaista uživati u jedinstvenim projektima koje smo pripremili za njih. Ovo je peta godina organizacije Ljeta na Gradini i svaka godina je bila uspješnija od prethodne, a zanimljivo je, uzimajući u obzir sve bogatiji program i sve više publike, da je sve kulminiralo organizacijom jedne zimske manifestacije - prvog izdanja Adventa na Gradini koji je na Gradinu privukao količinu posjetitelja koja se ne pamti na ovim prostorima. Zajednička nota organizacije manifestacija u sklopu Ljeta na Gradini kao i Adventa na Gradini je što u prvi plan stavljaju prekrasan prostor Trsatske gradine. Želio bih zahvaliti Gradu Rijeci i TZ grada Rijeke te brojnim partnerima manifestacije koji su nam garancija da će se naša priča i dalje razvijati na zadovoljstvo naših sugrađana te turista koji sve više pohode Trsatsku gradinu.”

Vojko Obersnel:
Ljeto na Gradini je zasigurno izraslo u prepoznatljivu manifestaciju koju vole brojni Riječani, ali i posjetitelji koji stižu u Rijeku. Razlog tome je prekrasni prostor Trsatske gradine s lijepim pogledom na naš grad, ali i program koji je svake godine izuzetno zanimljiv. Organizatori nas svake godine iznenade s atraktivnim programom, a svakako ovaj prostor ima potencijala za daljnji razvoj. Čestitam Vedranu i njegovom timu koji radi na osmišljavanju i realizaciji programa. Ovogodišnji program je vrlo zanimljiv, kao što su bili i dosadašnji te sam siguran da će biti puno posjetitelja.

Petar Škarpa:
Izuzetno mi je drago da smo dočekali 13. Izdanje Ljeta na Gradini, da je iz godine u godinu program sve kvalitetniji te da sve više turista i naših sugrađana prati brojne programe Ljeta na Gradini. Čestitam organizatorima, odnosnom cijelom timu ljudi koji radi ne samo na Ljetu, nego i na Adventu koji je ove godine zasjao i dao Gradini zimski ugođaj. Vjerujem da ćemo nastaviti uspješnu suradnju te obogatiti i ljetni i zimski program te da će svi oni koji dolaze u Rijeku moći na području Trsatske gradine pronaći nešto za sebe i uživati u bogatom programu, prekrasnom pogledu i atmosferi.

Cjelokupni program Ljeta na Gradini preuzmite na sljedećem linku> a video s konferencije za medije pogledajte ovdje.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.