Novosti i priopćenja za medije
 • sij
 • vel
 • ožu
 • tra
 • svi
 • lip
 • srp
 • kol
 • ruj
 • lis
 • stu
 • pro

Humanitarni epilog maškaranog ludila – izložba „Nasmijana lica Riječkog karnevala“


Kao lijepi epilog i podsjetnik na šarene karnevalske dane, od 15. do 25. veljače na izložbenim je panoima na Korzu postavljena humanitarna prodajna Izložba fotografija "Nasmijana lica Riječkog karnevala" Foto studija Kurti. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena udruzi Riječko srce koja će ih dalje usmjeriti za kupovinu novog stroja za brailleovo pismo za Odjel za djecu s oštećenjem vida u OŠ Pećine.

Izložbu na Korzu otvorili su Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Petar Škarpa, direktor Turistička zajednice grada Rijeke i Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, uz prisutnost Jasne Vukonić Žunić, ravnateljice OŠ Pećine, Alison Škulić i Dalibora Horvata iz udruge Riječko srce te Kraljice Riječkog karnevala Ive Ciceran i Meštra Tonija.

 Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Fotografije se mogu pogledati i odabrati na velikim izložbenim panoima na riječkom Korzu od 15. do 25. veljače, a još veći izbor fotografija može se naći na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti do 31. ožujka. Fotografije će se moći kupiti uokvirene, veći format 30x45 po cijeni od 150 kuna, manji format 15x21 po cijeni od 50 kuna, a naručuju se direktnom uplatom na račun udruge Riječko srce. Uplatnice će se moći naći u svim poslovnicama Foto studija Kurti te u Turističkom informativnom centru na Korzu.

Račun udruge Riječko srce: 1500060641
IBAN: HR1424020061500060641
SWIFT CODE: ESBCHR22

Prošlogodišnja akcija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupila je 6.900,00 kuna za Odjel za hematologiju i onkologiju Klinike za pedijatriju KBC Rijeka.

Riječki karneval ponovno je pokazao svoje veliko humanitarno srce u ukupno 8 humanitarnih akcija u koju je uključena i ova posljednja izložba Foto studija Kurti.
Održana je Humanitarna 6. Noć krinolina na brodu Marina, gdje su se prikupljala sredstva za Udrugu UZOR koja vodi Sigurnu kuću u Rijeci, održano je tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi kojem je pristupilo 47 darivatelja, a prikupljeno je ukupno 38 doza krvi. Karnevalska udruga Čiket organizirala je dvije humanitarne zabave pod zajedničkim nazivom „Čep po čep - kolica“. Ulaz na zabave naplaćivao su u plastičnim čepovima koji su donirani Društvu multiple skleroze PGŽ, a novac od otkupljenih čepova namijenjen je provođenju kvalitetnih aktivnosti čiji su korisnici osobe oboljele od multiple skleroze te članovi njihovih obitelji i volonteri. Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. ponovno su zakuhale dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala – Humanitarna maškarana jota se prodavala u korist Centra za autizam Rijeka, a Humanitarna karnevalska maneštra za humanitarne aktivnosti Rotary kluba. I posljednja, najpoznatija karnevalska akcija, veliki Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati, ove je godine prikupljala sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom, za financiranje projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.