Novosti i priopćenja za medije

Grand finale Ri gastra 2016. uz bakalar i čokoladu


Da li je Ri gastro ostavio najbolje za kraj? Za ljubitelje čokolade i bakalara to je činjenica – 2. prosinca u slavu čokolade kreće nova i posljednja ovogodišnja epizoda riječke gastronomske manifestacije i ne staje sve do 16. prosinca kada ju zatvara tjedan posvećen bakalaru.

Dva fina Ri gastro tjedna prigodno su najavljena u Cacao Coffee & Sweets Baru, a programe i gastro ponudu predstavili su voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban Štiglić, šef kuhinje Cacao Coffee & Sweets Bara Moreno de Bartoli, vlasnik restorana A modo mio Ivan Stanišić te koordinatorica projekta Ri gastro Tatjana Babić Tomić.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Oni koji više preferiraju šparoge, trešnje, srdelice, smokve i lignje, ostatak zvijezdi Ri gastra, imali su priliku uživati u tim delicijama tijekom godine, ali kako je Ri gastro neprekidan krug, dolaskom sezone svake namirnice i oni će ponovno doći na svoje. Do tada će nam Tjedan čokolade i Tjedan bakalara ponuditi jako puno dobre hrane, do sada najveći broj gastronomskih radionica za velike i male u KuHarmoniji i Cacao Coffee & Sweets Baru, druženje uz knjigu u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka i kao vrhunac 12. prosinca Gourmet priču ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca. Ova gastro-priča će kao i uvijek do sada okupiti brojne ugostitelje koji će za simboličan iznos nuditi slasne zalogaje, a cilj je ponovno prikupljanje pomoći za Socijalnu samoposlugu. Domaćini iz Zajca nakon uživanja u iću i piću pozivaju na Simfonijski koncert Bartók – Debussy – Beethoven. U slast!

U Ri gastro – Tjednu čokolade / Tjednu bakalara sudjeluju: Bistro A modo mio, Restoran Aerosteak, Bistro Conca d'Oro, Bistro La Rose, À la carte Restaurant Kamov, Konoba Blato, Konoba Feral, Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Bistro pizzeria Maslina na zelenom trgu, Restoran hotela Continental, Bar Bar, Belgian Beer Café - Brasserie As, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Konoba Tarsa, Bistro Placa 51, Bistro Mornar, Restoran Porto Grillo, Konoba Borik, Bistro slastičarna Cukerin, Ebba's Cuisine, Gelateria Corso, Restoran Ronjgi, Bistro Kostrenka, Ristorante Spagho i Cacao Coffe & Sweets Bar, Konoba Fiume, Restoran Bevanda, uz gastro partnere KuHarmoniju, Gospoju PZ i Croatian Choco Concept.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

▪ 7 namirnica - 7 dana - 7 Ri gastra ▪ U 2016. godini Ri gastro dani održavaju se u sedam termina i svaka od odabranih sezonskih namirnica zvijezda je u svojih tjedan dana – šparoge, srdele, trešnje, smokve, lignje, bakalar i čokolada. Ugostitelji grada Rijeke i okolice u tih će 7 prigoda u trajanju od 7 dana pokazati svu raskoš zadanih 7 namirnica, njihovu uporabnu vrijednost, maštovitost u pripremi, tradicionalne i posve nove recepte te cijelu paletu finih okusa koji potječu od samo jedne, male, ali beskonačno vrijedne sezonske namirnice.
Primarni cilj manifestacije Ri gastro bio je i ostao očuvanje tradicije prehrane naših starih i njeno vraćanje na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice te Turističke zajednice Općine Viškovo.

PROGRAM

2.-9.12. Čokoladne radionice, Cacao Coffee & Sweets Bar
Dječja slatka radionica, od 9.30 do 10.30 sati
Sljubljivanje čokolade sa vinom, rumom i raznim likerima, od 20.30 do 21.30 sati
broj mjesta je ograničen
rezervacije i najave na 091 202 06 30

Radionice u KuHarmoniji
3.12. Guilt Free Chocolate, veganske slastice od čokolade, od 18 do 20 sati
cijena: 270,00 kn
5.-7.12. Čokoladna čarolija, dvodnevni slastičarski tečaj, od 18 do 20 sati
cijena: 530,00 kn
10.12. Bakalarije, delicije od bakalara, od 10 do 13 sati
cijena: 350,00 kn
prijave na broj 091 581 9589 / info@kuharmonija.com / www.kuharmonija.com

6.12. O knjizi Xocoatl - priča o čokoladi, radionica za djecu od 4 do 6 godina, GKR Dječji odjel Stribor, u 10 sati
broj mjesta je ograničen
prijave na e-mail: programi@gkri.hr ili na telefon 211-573

12.12. Gourmet priča, degustacija kvarnerskih delicija uz vino Vrbnička žlahtina Toljanić Gospoja PZ, ispred HNK Ivana pl. Zajca (u slučaju lošeg vremena u HNK Ivana pl. Zajca), od 18.30 do 20 sati
1 kupon / zalogaj: 10,00 kn
sav prihod namijenjen je korisnicima Socijalne samoposluge
Simfonijski koncert Debussy - Bartók– Beethoven, HNK Ivana pl. Zajca, u 20 sati
Dirigent: Tibor Bogányi i polaznici dirigentskog master-class programa Tibora Bogányija
Na programu:
Claude Debussy: Preludij za poslijepodne jednog fauna
Béla Bartók: Plesna suita
Ludwig van Beethoven: 5. simfonija

Više informacija, program događanja i menije ugostitelja možete pronaći na stranici rigastro.visitRijeka.hr