Praznično čišćenje podmorja Riječke luke

Ove će subote 8. listopada, na Dan nezavisnosti, Riječka luka doživjeti još jedno „veliko pospremanje“. Riječ je o održavanju sada već redovne godišnje ekološke akcije čišćenja podmorja Eko RiMar 2016., kojoj je i ovaj puta cilj očistiti najvitalnije dijelove podmorja Riječke luke od krupnog otpada, te na taj način doprinijeti kvalitetnijem ugođaju šetnje uz samo more.

Ovu hvalevrijednu ekološku akciju, treću po redu, predstavili su Dino Matešić, voditelj informiranja i istraživanja tržišta Turističke zajednice grada Rijeke, Snježana Papeš, rukovoditeljica Sektora marketinga Lučke uprave Rijeka, Srđan Škunca, pročelnik Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem te Ferdo Hitrec, predstavnik Diving centra Marko Polo - Rijeka.

Akcija će se u vremenu od 15 do 17 sati provesti na potezu od Istarskog pristaništa (Boonker) preko Adamićevog gata i Gata Karoline Riječke do Rive Boduli, a pripreme ronioca će početi već u 13 sati okupljanjem na Gatu Karoline Riječke.

Svoj dolazak najavilo je 100-tinjak ronioca iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a akciju će podržati i 20-ak volontera na kopnu iz Pomorske škole Bakar, udruge JCI Rijeka (Junior Chamber International – Međunarodna komora mladih Rijeka) te veterani Domovinskog rata.

Organizatori akcije Eko RiMar 2016. su Turistička zajednica grada Rijeke i Diving centar Marco Polo – Rijeka uz suorganizatora Lučku upravu Rijeka te uz pomoć Lučke kapetanije Rijeka, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Pomorske policije, Dezinsekcije Rijeka, Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke, Luke Rijeka, Rijeka plusa, Čistoće, Jadrolinije, Udruge ronilačkih centara Primorsko-goranske županije „Kvarner Diving“, KPA 3. Maj Rijeka, Kluba ronilačkih aktivnosti Kostrena, Kluba ronilačkih aktivnosti INA Kostrena, SNSI International, A.S.D immersioni caschi professionali & divers academy Italy, Pomorske škole Bakar, udruge JCI Rijeka i veterana Domovinskog rata.