Novosti i priopćenja za medije
 • sij
 • vel
 • ožu
 • tra
 • svi
 • lip
 • srp
 • kol
 • ruj
 • lis
 • stu
 • pro

Dvostruko Ri gastro proljetno slavlje – na meniju su srdele i trešnje 29.05.2018


Ri gastro i riječki ugostitelji nastavljaju priču o lokalnim i sezonskim namirnicama kvarnerskog kraja za zdravlje i užitak. Prvi gastronomski tjedan, od 30. svibnja do 6. lipnja, posvećen je miljenici ribara – srdeli, nutricionističkom adutu mediteranske prehrane za dugovječnost, a potom, od 7. do 16. lipnja, slijedi vjesnica ljeta – slatka, ukusna i ljekovita trešnja.

Ove gastronomske manifestacije, nastale u organizaciji Turističke zajednice grada Rijeke u suradnji s ugostiteljima Rijeke, donose ukusna jela sa srdelama po tradicionalnim i kreativnim recepturama, a u vrijeme proslave sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, moći će se kušati najslađe trešnje u jednostavnim i maštovitim slasticama, te ponekim slanim jelima, uz popratna događanja i stručna predavanja za zdraviji život.

Ri gastro dani prigodno su predstavljeni u Centru autohtonih proizvoda „Primorsko-goranska Kašetica“, a najavili su ih Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke, Sanja Krmpotić, koordinatorica programa Ri gastro Turističke zajednice grada Rijeke, Alen Balczo, voditelj hrane i pića Grand hotela Bonavia i dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. med., predavačica u sklopu programa Ri gastro. Ukusne zalogaje za predstavljanje Ri gastro dana pripremio je Grand hotel Bonavia iz svoje prigodne ponude jela sa srdelama i slastica s trešnjama.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Ri gastro – Srdela je IN započinje u srijedu 30. svibnja i traje do srijede 6. lipnja, u ugostiteljskim objektima Rijeke – partnerima projekta: Bistro Conca d'Oro, Konoba Volta, Brasserie As, Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Konoba Blato, Restoran hotela Continental, Bistro-pizzeria Maslina na Zelenom trgu, Bistro Placa 51, Kavana & Bar Grad, Bistro La Rose, Bistro Mornar, Primorska konoba i Konoba Ribica, a potom od četvrtka 7. lipnja, pa sve do subote 16. lipnja, slijede Dani trešanja, kada se navedenim objektima pridružuju i Slastičarna Ebba's cuisine, Cacao Coffe & Sweets Bar te Rica Gluten Free.

Mediteranska prehrana proglašena je zlatnim standardom pravilne prehrane za bolje zdravlje i duži život, a njezina obilježja su redovita konzumacija ribe, posebice plave, obilje svježeg voća i povrća, mahunarki i orašastih plodova, te kvalitetno maslinovo ulje i vino u umjerenim količinama, o čemu će se više moći saznati na stručnim predavanjima koja će se održati u utorak 5. lipnja u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, od 18 do 20 sati, uz slobodan ulaz.

Popratni program se nastavlja u petak 15. lipnja, Gastrofeštom u povodu Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida, na Trgu 128. brigade HV i Trgu Republike Hrvatske, s početkom u 11 sati.

Više o ugostiteljima-partnerima, ponudi jela i programu Srdela je IN i Dani trešanja moguće je pronaći na stranicama http://rigastro.visitrijeka.hr/

---

PROGRAM

Od 30.5. do 6.6. UGOSTITELJI RIJEKE će u svojim objektima pripremati jela sa srdelama po tradicionalnim i kreativnim recepturama, a od 7.6. do 16.6. u vrijeme proslave sv. Vida, zaštitnika grada Rijeke, moći će se kušati najslađe trešnje u jednostavnim i maštovitim slasticama, te ponekim slanim jelima. Više informacija o ponudi jela i slastica na rigastro.visitrijeka.hr

5.6. STRUČNA PREDAVANJA ZA ZDRAVIJI ŽIVOT, Gradska vijećnica Grada Rijeke, Korzo 16, od 18 do 20 sati - ulaz slobodan
Prehrana po krvnim grupama
dr. sc. Silvija Zec Sambol, dr. med., integrativna liječnica
Mediteranska prehrana: od povijesti i kulture do znanosti i održivosti
doc. dr. sc. Darija Vranešić Bender, klinički nutricionist

15.6. GASTROFEŠTA u povodu Dana grada Rijeke i blagdana sv. Vida
Trg 128. brigade HV i Trg Republike Hrvatske, u 11 sati

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

 ---

Kontakt:
Sanja Krmpotić
koordinatorica programa Ri gastro Turističke zajednice grada Rijeke
e-mail: sanja.krmpotic@hotmail.com
mob: 098 925 9401