Dva nova riječka kišobrana kao suveniri grada

U Turističkom informativnom centru predstavljeni su novi riječki suveniri koje je izradila tvrtka Mića Mala d.o.o. – kišobran s motivima koje je osmislio umjetnik Vedran Ružić te kišobran s motivom morčića.

Suvenire su predstavili gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, vlasnica tvrtke „Mića mala“ d.o.o. Vujka Meić i autor motiva na novim kišobrana-suvenirima Vedran Ružić.

U suradnji s tvrtkom „Mića mala“, svestrani umjetnik Vedran Ružić, jazz glazbenik i slikar te student riječke Akademije primijenjenih umjetnosti osmislio je motiv „Mačak u điru po Kvarneru“, crtan upravo za kišobran. Tako je mačak počeo šetnju po riječkim krovovima Starog grada do Sv. Vida, Molo Longa i nastavio dalje po Kvarneru.

Tvrtka "Mića mala" poznata je po izradi i osmišljavanju zanimljivih i originalnih suvenira. U suradnji s umjetnikom Vjekoslavom Vojom Radoičićem, osmislila i u prodaju pustila prepoznatljiv „Vojin kišobran“, a potom i niz drugih riječkih suvenira - kišobrane „Rijeka“ i „Volim Rijeku“, podmetače za čaše, šalice, platnene vrećice, majice s „nacrtanom“ rečenicom „Volim Rijeku“ i kao posljednji, zidni sat koji „pokazuje samo sretno vrijeme“.

Isto tako, u suradnji riječkog umjetnika Brune Paladina i tvrtke „Mića mala“ nastala je linija suvenira inspirirana glagoljicom – najstarijim hrvatskim pismom odnosno kišobrani i podlošci za čaše s motivima glagoljice.

Svi predmeti tvrtke „Mića mala“ nose certifikate u kategoriji „Izvorno riječko“ i „Osobita kvaliteta“.