Novosti i priopćenja za medije

Dječja radost na Korzu u 64 karnevalske slike


Bilo ih je skoro 4.500 u 64 grupe, došli su u najrazličitijim oblicima i pokorili riječko Korzo – zečići u šeširu, bubamare, samuraji, dinosauri, Indijanci, planinari, sretne zvjezdice, tulipani… Svaka grupa posebna i samo svoja, ali ono što je svima bilo zajedničko je ljubav prema maškaranju i Dječja karnevalska povorka koja ih je okupila u centru Rijeke na ovu veselu i šarenu subotu.

Nakon zagrijavanja uz zborove Male Riječane, Morčiće, Male Tratinčice i Tratinčica, nastup Prvih riječkih mažoretkinja te primanja malih predstavnika karnevalskih grupa kod gradonačelnika, prosula se rijeka mališana po Korzu, tjerajući sve loše pred sobom. Na čelu povorke, uz Kraljicu Riječkog karnevala Elaie Filipović i Meštra Tonija, gledatelje su pozdravili i mali predstavnici kraljevske loze – princeza i princ Riječkog karnevala Lana Kinkela i Adrian Varelija, prva i druga pratilja Mia Popovački i Robin Ferlindeš te prvi pratitelj Luka Ožbolt i dvojica drugih pratitelja Dominik Kontić i Rene Bertos. Nakon okrunjenih glava slijedila je prava karnevalska priča u 64 slika, naslikana u glavama najmanjih karnevalista i prenesena u najljepše kostime, koreografije i alegorijska kola. Zaključak je kao i svake godine po završetku Dječje karnevalske povorke isti – za budućnost karnevala u Rijeci nema straha!

Za sve koji ovu subotu nisu mogli biti na Korzu i pratiti Dječju karnevalski povorku, moći će pogledati snimku na službenim stranicama Riječkog karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr ili reprizu prijenosa na Kanalu Ri u subotu 25. veljače. Novi list će također sudjelovati u prisjećanju na najbolje trenutke popularne „male“ povorke kroz svoj posebni prilog na 16 stranica koji izlazi u ponedjeljak 20. veljače.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.

 

Za pregled stvarne veličine slike kliknite na sliku.