Rijeka ostvaruje rekordnu turističku godinu

Samo u prvih osam mjeseci ove godine turisti su u Rijeci ostvarili 252 tisuće noćenja, gotovo jednako kao i tijekom cijele protekle godine, pa se već sada može reći kako će 2017. godine Rijeka ostvariti rekordni turistički promet

Ljetni zvuk Staroga grada

mEmenTo i Riccardo Staraj & Midnight Blues Band na Koblerovom i Pavlinskom trgu 17.8. / Lovro Mirth na Trgu Šišmiš 18.8.

Po staza naših starih 2017.

Prigodni program iseljenika će se pod motom "Najvjerniji grad Šopron pozdravlja grad Rijeku" održati u subotu, 8. srpnja na Korzu s početkom u 11 sati

Lipanj u Rijeci: More, more…

Mjesec s mirisom mora počinje s barkama usidrenim na samome Korzu, što je Riječanima već godinama znak da je krenuo festival Fiumare...

Održana prva utrka Rijeka Trail

Organizacija utrke, staza, Trsatska gradina koja je bila start i cilj utrke i priroda u riječkom zaleđu oduševili su sve sudionike utrke

Premijerno izdanje Rijeka Trail utrke

Riječko zaleđe nudi cijeli labirint skrivenih staza savršenih za trail trčanje i hiking, a danas je najavljeno premijerno izdanje utrke Rijeka Trail koje će se održati 6. svibnja i koje će prolaziti dijelom tih staza

Gourmet priča za Riječko srce

U sklopu prvog ovogodišnjeg izdanja Ri gastra, sezonski posvećenog šparogama, u predivnom ambijentu ispred HNK Ivana pl. Zajca, održana je još jedna humanitarna Gourmet priča

Više od 10.400 maškara plesalo Rijekom

Kao šlag na torti i najbolji način za obilježiti kraj ovogodišnjeg Riječkog karnevala, ovu je nedjelju centar grada protresla jedinstvena i najveća Međunarodna karnevalska povorka

Nedjeljno finale karnevalskih ludosti

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja... Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače

Najavljen Riječki karneval 2017.

Peto riječko godišnje doba kao i uvijek slijedi tradiciju i započinjena Antonju 17. siječnja i traje sve do Pepelnice koja ove godine pada na 1. ožujka

Praznično čišćenje podmorja Riječke luke

Ove će subote 8. listopada, na Dan nezavisnosti, Riječka luka doživjeti još jedno „veliko pospremanje“. Riječ je o održavanju sada već redovne godišnje ekološke akcije čišćenja podmorja Eko RiMar 2016.

Ri gastro čarolije od smokava i liganja

Sladokuscima najzanimljiviji dani u godini, Ri gastro dani, krajem kolovoza i početkom rujna ponudit će nam maštovite menije u slavu dvije namirnice – smokve i lignje

Srpanj u Rijeci - Ljeto je u gradu

Prvi i drugi dan srpnja otvorenjem dvije velike manifestacije s ljetom u nazivu najbolje najavljuju i ostatak mjeseca – kroz cijeli mjesec će nas pratiti Riječke ljetne noći, a skroz do rujna i Ljeto na Gradini...

Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.

Predsjednik Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu Steve Green, objavio je odluku Povjerenstva prema kojoj će EPK 2020. godine biti Rijeka!

Riječka voda postaje brend

Na Svjetski dan voda na vodospremi Vidikovac predstavljena je čaša za riječku vodu koja će poslužiti kao uporabni predmet i suvenir

Postavljeno obilježje na mjestu srušene sinagoge

Povodom Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, koji se obilježava 27. siječnja, održano je predstavljanje informativnog obilježja postavljenog na lokaciji nekadašnje Velike sinagoge koja je srušena u Drugom svjetskom ratu

Čarolija Rijeka Adventa

Najavljeno je ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa i niz programa koji će Riječanima i gostima uljepšati božićno-novogodišnje blagdane

Dva nova riječka kišobrana kao suveniri grada

U Turističkom informativnom centru predstavljeni su novi riječki suveniri koje je izradila tvrtka Mića Mala d.o.o. – kišobran s motivima koje je osmislio umjetnik Vedran Ružić te kišobran s motivom morčića

Listopad u Rijeci

Filmovi, fantastika, ples, fotografija, koncerti… - mjesec listopad donosi nam pomalo od svega

Rijeka i dalje u lovu na rekordnu godinu

Rijeka nakon odličnih prvih osam mjeseci i vidljivo pozitivnijih i uspješnijih ljetnih mjeseci nastavlja obarati rekorde i u prvoj polovici rujna te tako lovi svoju rekordnu godinu

Aplikaciji Bike Rijeka 2. mjesto na festivalu Tourmap 2015.

Prema odabiru stručnog žirija, aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka osvojila je 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Otvoren Muzejski terminal u prostoru Zračne luke Rijeka

U prostoru Zračne luke Rijeka otvoren je "Muzejski terminal", jedinstven projekt muzeja na aerodromu s ciljem promocije muzejskih sadržaja i kulturne baštine primorskog kraja te oplemenjivanja riječkog aerodroma. Prostor Zračne luke sada krasi niz izložaka iz riznica muzeja s područja Primorsko-goranske županije.

Akcija Eko RiMar za ljepše podmorje Riječke luke

Kao svojevrsna priprema i najbolji uvod u festival „Mala barka – Fiumare“, ali i brojna druga događanja koja nas u Rijeci očekuju tijekom ljeta, u subotu 16. svibnja ponovno će se organizirati akcija čišćenja podmorja Riječke luke