• sij
  • stu
  • pro
Rijeka zablistala na 26. Interstasu

U Solinu je, od 13. do 16. studenog, održan 26. Interstas, manifestacija i smotra turizma, filma i krajobraza te 22. ITF’CRO - festival turističkog filma i 17. KEA-CRO - predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za ”Međunarodni zlatni cvijet – CiB 2019.” .

Ri gastro Porto Etno

Najavljeni treći ovogodišnji gastro dani u Rijeci i manifestacija Ri gastro Porto Etno.

Rijeka druga na Kvarneru

U prva tri mjeseca 2019. godine Rijeka je ostvarila izvrstan turistički promet od 54.046 noćenja, što je rast od 41% u odnosu na isto razdoblje 2018. godine.

TimeOut – posebno karnevalsko izdanje

Nakon prošlogodišnjeg odlično prihvaćenog novog vodiča TimeOut kojim se Rijeka pridružila brojnim svjetskim turističkim destinacijama sa svojim tematskim turističkim vodičem svjetski poznate franšize vodiča Time Out, i ove godine nastavljamo sa predivnim pričama o Rijeci u posebnom izdanju vodiča posvećenog Riječkom karnevalu i Europskoj prijestolnici kulture.

Karnevalski vikend u znaku sporta i glazbe

Ovaj karnevalski vikend obilježit će sport i glazba, pa nas očekuju Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, Carnival Snowboard Session, veliki Carnival DJ Session party 2019. te brojni programi u sklopu Riječkog karnevala.

Mališani sutra vladaju Korzom

Sutra će najmlađi prošetati Korzom i pokazati koliko je velika dječja mašta i kreativnost. Cijela vojska vrtićara i osnovnoškolaca prezentirat će svoje maske i pokazati koliko se trud uložen u izradu maski itekako isplati.

Rijeka izvrsnim turističkim rezultatom otvorila novu godinu

Rijeka i u novoj godini bilježi rast turističkog prometa na području Kvarnera. Izvrstan početak nove godine Riječkom području donio je rast turističkog prometa od 30% te pozicionirao Rijeku, kao destinaciju, na drugo mjesto s udjelom od 19%.

Akreditiranje novinara za Riječki karneval

O odobrenju, mjestu i vremenu preuzimanja akreditacija predstavnici medija će biti obaviješteni putem e-maila. Press centar Riječkog karnevala je, kao i do sada, smješten u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14.

Stiže nam peto godišnje doba – Riječki karneval

Nakon blagdanskog ugođaja stiže nam peto godišnje doba. Već tradicionalno 17. siječnja na Antonju kreće najluđe doba godine u Rijeci i okolici i traje sve do Pepelnice 6. ožujka, kada će Pust ponovno platiti glavom za sve loše u prošloj godini.

Najava programa - Rijeka Advent

Nakon veličanstvenog paljenja potpuno nove svjetlosne dekoracije u kojoj je uživala nikad brojnija publika, Rijeka Advent nastavlja sa sjajnim programima na brojnim lokacijama.

Kreće Vlakić Djeda Mraza i Adventski autobus

Tradicionalne vožnje Vlakićem Djeda Mraza od ove godine i Adventski autobus najavili su na konferenciji za medije direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktor KD Autotrolej d.o.o. Alberto Kontuš i izvršni direktor Radio Korza Ivo Jelušić.

Najavljen bogat program Rijeka Advent

Jeste li spremni za čaroban prosinac koji je pred nama? Toplo se obucite i stavite osmijeh na lice jer zabave, smijeha, ukusne hrane i dobre glazbe u Rijeci zasigurno neće nedostajati. Ove godine vodimo vas na brojne lokacije u gradu koje će odisati blagdanskom čarolijom, a bogata ponuda razveselit će svakog posjetitelja koji se nađe na jednoj od lokacija koje smo pripremili za vas.

Riječki karneval osvojio nagradu za izvrsnost, kreativnost i inventivnost sadržaja

Riječki karneval kao najveći TOP događaj hrvatskog turizma u vrijeme predsezone je u kategoriji Manifestacije - Tematska događanja višednevnog trajanja osvojio nagradu za izvrsnost, kreativnost i inventivnost sadržaja, koji na podlozi tradicije i običaja lokalne zajednice, kroz različite programe oblikuju jedinstvenu nacionalnu manifestaciju koja značajno obogaćuje hrvatsku turističku ponudu, posebno izvan glavne sezone.

Listopad u Rijeci obara rekorde

Rijeka u prvih 10 mjeseci ove godine nastavlja s odličnim turističkim rezultatima, te je tako ostvareno 16% više dolazaka i 23% više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ri Gastro- Tjedan smokava

Gastro manifestacija posvećena smokvi s prvim danima rujna vraća se u grad, a meniji u riječkim ugostiteljskim objektima već mirišu.

Prijatelji mora na Korzu

Riječka udruga Livingstone i tvrtka Astoria u suradnji s Turističkom zajednicom grada Rijeke devetu godinu za redom dovodi atraktivnu izložbu „ Kao nekad “ projekta „Prijatelji mora“ na riječki Korzo. Izložba će gostovati na Korzu od 17. do 24. kolovoza 2018.

Fantastičan petak u Rijeci

Ovaj petak u Rijeci svakako neće nedostajati dobre zabave, ukusne hrane i izvrsne glazbe. Na više lokacija u centru grada održat će se glazbeno-zabavni programi pogodni za svačiji ukus.

Najavljeno Ljeto na Gradini 2018.

Na Trsatskoj gradini danas je održana konferencija za medije na kojoj je najavljen atraktivan program 13. Ljeta na Gradini koji započinje 7. srpnja i traje sve do 2. rujna

Svibanjska riječka rapsodija

Svibanjsko sunce izvući će brojne programe na otvoreno, ali bez obzira na vremensku prognozu, ovaj će nam mjesec ponuditi i cijeli niz događanja za najrazličitije ukuse.

Karneval u svim porama riječkog života

Veljača je već poslovično najkarnevalskiji mjesec u riječkoj godini, pa ne treba čuditi količina prigodnih i maškaranih događanja u našem kalendaru i najavama...

La Guardia American Day

Rijeka će 11. prosinca svečano obilježiti 135 godina od rođenja jednog od svog najpoznatijeg stanovnika - Fiorella La Guardie i to cjelodnevnim programom "La Guardia American Day"

Radno vrijeme Riječkog tunela u prosincu

Nova riječka ulica, kako se popularno zna zvati obnovljeni vojni tunel koji se proteže od ulice Dolac pa sve do Katedrale sv. Vida, u prosincu će djelomično raditi po novom radnom vremenu

Bogat program manifestacije Rijeka Advent

Tradicionalna manifestacija Advent u Rijeci trajat će od 1. prosinca do 7. siječnja iduće godine i uz prigodni blagdanski sajam nuditi zanimljive glazbene, plesne i zabavne programe, doček svetog Nikole, Djeda Mraza i Nove godine te humanitarne akcije.

Sve boje riječke jeseni

Jesen u Rijeci donosi kišu događanja – festivale plesnih i izvedbenih umjetnosti te jedan filmski, ekstravagantno modno događanje, riječku konvenciju fantastike, bicikliranje po riječkoj okolici, nove predstave...

Rijeka ostvaruje rekordnu turističku godinu

Samo u prvih osam mjeseci ove godine turisti su u Rijeci ostvarili 252 tisuće noćenja, gotovo jednako kao i tijekom cijele protekle godine, pa se već sada može reći kako će 2017. godine Rijeka ostvariti rekordni turistički promet

Ljetni zvuk Staroga grada

mEmenTo i Riccardo Staraj & Midnight Blues Band na Koblerovom i Pavlinskom trgu 17.8. / Lovro Mirth na Trgu Šišmiš 18.8.

Po staza naših starih 2017.

Prigodni program iseljenika će se pod motom "Najvjerniji grad Šopron pozdravlja grad Rijeku" održati u subotu, 8. srpnja na Korzu s početkom u 11 sati

Lipanj u Rijeci: More, more…

Mjesec s mirisom mora počinje s barkama usidrenim na samome Korzu, što je Riječanima već godinama znak da je krenuo festival Fiumare...

Održana prva utrka Rijeka Trail

Organizacija utrke, staza, Trsatska gradina koja je bila start i cilj utrke i priroda u riječkom zaleđu oduševili su sve sudionike utrke

Premijerno izdanje Rijeka Trail utrke

Riječko zaleđe nudi cijeli labirint skrivenih staza savršenih za trail trčanje i hiking, a danas je najavljeno premijerno izdanje utrke Rijeka Trail koje će se održati 6. svibnja i koje će prolaziti dijelom tih staza

Gourmet priča za Riječko srce

U sklopu prvog ovogodišnjeg izdanja Ri gastra, sezonski posvećenog šparogama, u predivnom ambijentu ispred HNK Ivana pl. Zajca, održana je još jedna humanitarna Gourmet priča

Više od 10.400 maškara plesalo Rijekom

Kao šlag na torti i najbolji način za obilježiti kraj ovogodišnjeg Riječkog karnevala, ovu je nedjelju centar grada protresla jedinstvena i najveća Međunarodna karnevalska povorka

Nedjeljno finale karnevalskih ludosti

Nakon mjesec i pol dana karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja... Riječki karneval 2017. kulminirat će 26. veljače

Najavljen Riječki karneval 2017.

Peto riječko godišnje doba kao i uvijek slijedi tradiciju i započinjena Antonju 17. siječnja i traje sve do Pepelnice koja ove godine pada na 1. ožujka

Praznično čišćenje podmorja Riječke luke

Ove će subote 8. listopada, na Dan nezavisnosti, Riječka luka doživjeti još jedno „veliko pospremanje“. Riječ je o održavanju sada već redovne godišnje ekološke akcije čišćenja podmorja Eko RiMar 2016.

Ri gastro čarolije od smokava i liganja

Sladokuscima najzanimljiviji dani u godini, Ri gastro dani, krajem kolovoza i početkom rujna ponudit će nam maštovite menije u slavu dvije namirnice – smokve i lignje

Srpanj u Rijeci - Ljeto je u gradu

Prvi i drugi dan srpnja otvorenjem dvije velike manifestacije s ljetom u nazivu najbolje najavljuju i ostatak mjeseca – kroz cijeli mjesec će nas pratiti Riječke ljetne noći, a skroz do rujna i Ljeto na Gradini...

Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020.

Predsjednik Povjerenstva nezavisnih stručnjaka za izbor hrvatske Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu Steve Green, objavio je odluku Povjerenstva prema kojoj će EPK 2020. godine biti Rijeka!

Riječka voda postaje brend

Na Svjetski dan voda na vodospremi Vidikovac predstavljena je čaša za riječku vodu koja će poslužiti kao uporabni predmet i suvenir

Postavljeno obilježje na mjestu srušene sinagoge

Povodom Dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti, koji se obilježava 27. siječnja, održano je predstavljanje informativnog obilježja postavljenog na lokaciji nekadašnje Velike sinagoge koja je srušena u Drugom svjetskom ratu

Čarolija Rijeka Adventa

Najavljeno je ovogodišnje izdanje Rijeka Adventa i niz programa koji će Riječanima i gostima uljepšati božićno-novogodišnje blagdane

Dva nova riječka kišobrana kao suveniri grada

U Turističkom informativnom centru predstavljeni su novi riječki suveniri koje je izradila tvrtka Mića Mala d.o.o. – kišobran s motivima koje je osmislio umjetnik Vedran Ružić te kišobran s motivom morčića

Listopad u Rijeci

Filmovi, fantastika, ples, fotografija, koncerti… - mjesec listopad donosi nam pomalo od svega

Rijeka i dalje u lovu na rekordnu godinu

Rijeka nakon odličnih prvih osam mjeseci i vidljivo pozitivnijih i uspješnijih ljetnih mjeseci nastavlja obarati rekorde i u prvoj polovici rujna te tako lovi svoju rekordnu godinu

Aplikaciji Bike Rijeka 2. mjesto na festivalu Tourmap 2015.

Prema odabiru stručnog žirija, aplikacija za mobilne uređaje Bike Rijeka osvojila je 2. mjesto u kategoriji „Electronic maps and travel guides“, tj. elektroničkih karata i turističkih vodiča na 12. Međunarodnom kartografskom festivalu Tourmap 2015. u Pragu, u Republici Češkoj.

Otvoren Muzejski terminal u prostoru Zračne luke Rijeka

U prostoru Zračne luke Rijeka otvoren je "Muzejski terminal", jedinstven projekt muzeja na aerodromu s ciljem promocije muzejskih sadržaja i kulturne baštine primorskog kraja te oplemenjivanja riječkog aerodroma. Prostor Zračne luke sada krasi niz izložaka iz riznica muzeja s područja Primorsko-goranske županije.

Akcija Eko RiMar za ljepše podmorje Riječke luke

Kao svojevrsna priprema i najbolji uvod u festival „Mala barka – Fiumare“, ali i brojna druga događanja koja nas u Rijeci očekuju tijekom ljeta, u subotu 16. svibnja ponovno će se organizirati akcija čišćenja podmorja Riječke luke