Najvažnije o Rijeci
Povijest Rijeke

Povijest Rijeke

Bogata povijest ovog grada na Rječini ostavila je trag na bezbroj mjesta. Prošećite, posjetite, zavirite, istražite... Ali prije toga, za domaću zadaću, upoznajte se s njome kroz priču o Rijeci.

Dossier Rijeka
Riječke inovacije

Riječke inovacije

Otvorenost grada prema svemu što je novo i drugačije, dinamika života karakteristična za život uz more rezultirali su brojnim inovacijama koje su svjetlo dana ugledale upravo u Rijeci.

Ri gastro dani

Ri gastro dani

Mnogi će reći da je Rijeka najpoznatija po svom petom godišnjem dobu – karnevalu, ali pravi gurmani znaju da i preostala četiri godišnja doba nude prave užitke – one gastronomske!

Rock

Rock

Svaki grad drugačije svira, a Rijeka već desetljećima svira rock. Zahvaljujući svom geografskom položaju, potom luci i stoljetnoj pomorskoj tradiciji Rijeka je, neovisno o povijesnoj epohi u kojoj se nalazila ili upravi koja je njom vladala, uvijek bila u trendu.

Kultura kao dio identiteta

Kultura kao dio identiteta

„Šta da?“, rock i kultura, ako potonje nisu sinonimi, najprepoznatljiviji su pojmovi po kojima stanovnici Hrvatske, a i šire, prepoznaju Rijeku. I dok je „šta da?“ simpatična poštapalica bez dubljeg značaja, rock i kultura, te s njome povezana multikulturalnost, kudikamo su ozbiljnije identitetske odrednice urbanosti grada na Rječini.

Rijeka i okolica: plavo i zeleno, dinamično i opušteno, staro i novo

Rijeka i okolica: plavo i zeleno, dinamično i opušteno, staro i novo

Volite li dinamičan život jedinstvenoga grada i njegove zabavne i kulturne sadržaje? Ili pak radije izabirete prekrasne plaže, zelenilo, tradiciju, prirodu, ponekad gužvu a drugi put osamu…? Ako biste željeli sve to zajedno, već ste odabrali – Rijeku, Bakar, Kastav, Klanu, Kostrenu, Čavle, Jelenje, Viškovo i Kraljevicu.

Sportski život Rijeke

Sportski život Rijeke

Dvadeset imena nalazi se na ploči koja je smještena na Trgu riječkih olimpijaca. Iza svakog imena stoji priča o sjajnoj riječkoj sportskoj povijesti, odnosno o olimpijskim i paraolimpijskim medaljama koje su svoj dom pronašle u Rijeci. Najveći broj tih medalja iskovan je u vodi...